Onze Hommelgaard in het nieuws

Permacultuur. Voedselbos. Biodiversiteit. Je tuin voorbereiden op klimaatverandering. Het zijn thema’s die (gelukkig) steeds vaker aandacht krijgen in het nieuws. Supertof dat de Hommelgaard hierbij soms als voorbeeld of onderwerp aan bod komt. Hieronder een overzicht van de keren dat de Hommelgaard in de spotlight stond.

September 2021: Onze Wadi’s in ROEG! van RTV Drenthe
Superleuk dat RTV Drenthe opnieuw langskwam. Televisieprogramma ROEG! laat zien wat er bloeit en beweegt in de landschappen van Drenthe. Remi vertelt hoe we onze dakgoten hebben afgekoppeld naar wadi’s, zodat het regenwater in de tuin terecht komt in plaats van in het riool. Lees het korte artikel over wadi’s in ons voedselbos of kijk gewoon de hele aflevering van ROEG! (uitzending van zaterdag 11 september 2021). De Hommelgaard is aan de beurt van minuut 10.36 tot 13.30.

Remi staat midden in de aardbeien (Rechten: RTV Drenthe))

Juli 2020: Onze ‘natte tuin’ op RTV Drenthe
Hoe houd je je tuin op zandgrond nog een beetje nat met steeds drogere zomers? RTV Drenthe kwam langs in de Hommelgaard, maakte een leuk item voor op tv en schreef er ook nog een artikel met uitleg bij. Bekijk het filmpje en lees het artikel: ‘Water vasthouden in je eigen tuin: zo doe je dat!

Twee regentonnen van 1.000 liter (Rechten: RTV Drenthe)

December 2019: Onderscheiding voor Duurzaamheid Partij voor de Dieren
Wat een verrassing en een leuke dikke duim! De Drentse afdeling van de Partij voor de Dieren beloonde ons voedselbos in aanbouw met een Onderscheiding voor Duurzaamheid.

April 2019: Werkplaats Voedselbossen Noord Nederland op bezoek in de Hommelgaard
De werkplaats Voedselbossen Noord Nederland is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Drenthe. Deelnemers die ‘iets’ doen met voedselbossen, allemaal op hun eigen manier, komen regelmatig samen om kennis te delen. Op 24 april 2019 reisden de deelnemers af naar Eext voor een bezoek aan de Hommelgaard. Natuur en Milieufederatie Drenthe schreef een uitgebreid verslag: ‘Werkplaats Voedselbossen op bezoek bij blogger en deelnemer Remi van Beekum

Deelnemers van de werkplaats Voedselbossen Noord Nederland op bezoek in de Hommelgaard.