Rondleidingen & Workshops

Remi vertelt over de zonneval en insectenmuur tijdens een rondleiding voor de Werkplaats Voedselbossen Noord-Nederland

Voedselbossen en permacultuur groeien in bekendheid en veel mensen willen daar meer over weten. Daarom krijgen we regelmatig verzoeken tot rondleidingen of workshops. Hieronder de rondleidingen en workshops die nu gepland staan.

Lezing bloeiboog – Noordelijke Zadenmarkt – de Fruithof Frederiksoord – 14 maart

De Noordelijke Zadenmarkt wordt elk voorjaar georganiseerd door het Noordelijk Zaden Netwerk. Dit jaar is de Noordelijke Zadenmarkt op zaterdag 14 maart in de Fruithof in Frederiksoord. Tijdens de dag zijn er ook workshops en lezingen. Remi van de Hommelgaard geeft de lezing “Bloeiboog, voor meer insecten en biodiversiteit” over hoe je een tuin kunt ontwerpen op basis van de momenten waarop planten bloeien. Zo zorg je dat er altijd voldoende nectar en stuifmeel is voor hommels en solitaire bijen. Zie noordelijkzadennetwerk.nl voor meer informatie.

Rondleiding de Hommelgaard 11 april

Op zaterdag 11 april kun je meedoen aan een van de twee rondleidingen op De Hommelgaard. Daarin laten we zien waar we mee bezig zijn, vertellen we over de permacultuur-principes en het ontwerp van het jonge voedselbos en de singel met bloeiboog. We verwachten dat de rondleiding zo’n anderhalf uur zal duren. Daarna is er natuurlijk tijd om nog na te praten en vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Praktisch

  • Ochtend: Van 10:00 tot ongeveer 11:30
  • Middag: Van 14:00 tot ongeveer 15:30
  • Locatie: Eext (Drenthe)
  • Kosten: pay what you want
  • Geen honden toegestaan

Aanmelden
Aanmelden kan via dit formulier. Ongeveer een week voor de rondleiding krijg je nog een mail van ons met praktische informatie zoals het adres.